Апеляційний суд зняв відповідальність з Насірова за розстрочки компаніям Онищенка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Апеляційний суд зняв відповідальність з Насірова за розстрочки компаніям Онищенка

Казна та Політика
245
Шостий апеляційний адмінсуд залишив без змін рішення Окружного адмінсуду Києва, винесене в листопаді 2017 року, який задовольнив позов екс-глави Держфіскальної служби Романа Насірова до ДФС.
Рішенням Окружного адмінсуду, яке підтвердив суд апеляційної інстанції, відповідальність за надання розстрочок компаніям нардепа Олександра Онищенка фактично перекладається з голови ДФС Романа Насірова на керівників місцевих податкових інспекцій.
Судді вирішили, що Насіров мав повноваження ухвалювати рішення про розстрочення податкового боргу фірмам без обмежень в сумі і в межах одного бюджетного року. У рішенні зазначалося, що він не повинен був аналізувати фінансовий стан цих фірм. Також суд встановив, що Насіров не міг відмовити в розстроченні за наявності позитивного висновку територіальних органів ДФС.
«Фактично це рішення і його підтвердження в апеляції дає Роману Насірова можливість перекласти відповідальність за надання розстрочок компаніям Онищенка на керівників місцевих Держмитних інспекцій. Сам він в такому випадку виступає лише як особа, котра затвердила висновки, надані місцевими ДПІ», – пишуть Наші гроші.
Нагадаємо, НАБУ підозрює Насірова в тому, що з травня 2015 року по березень 2016 року він ухвалив низку безпідставних і незаконних рішень про розстрочення для підконтрольних Онищенку ТОВ Надра Геоцентр, ТОВ Фірма Хас і ТОВ Карпатнадраінвест платежів з рентної плати за користування надрами на загальну суму 2,019 млрд грн. Гроші в бюджет так і не надійшли. У НАБУ заявили, що законних підстав для рішень про розстрочку не було, вони ухвалювалися головою ДФС «заднім числом» і без узгодження з Міністерством фінансів.
За матеріалами:
Наші гроші
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас