НКРЕКУ встановила обмежувачі ціни електроенергії в новому енергоринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НКРЕКУ встановила обмежувачі ціни електроенергії в новому енергоринку

Енергетика
836
Нацкомісія, що здійснює держрегулювання в сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), внесла зміни до правил купівлі-продажу е/е на сегментах нового оптового ринку е/е, що запускаються з 1 липня, змінивши формулу розрахунку граничних цін на цих сегментах, так званих “prices cap”.
Проект постанови про зміни в Правила ринку “на добу вперед” (РДВ) і внутрідобового ринку (ВДР) НКРЕКП затвердила на засіданні в понеділок.
Правила відкориговані з урахуванням постанови Кабінету Міністрів про покладання спецзобов’язань (PSO) на ринку е/е (прийнятої 5 червня і відкоригованої 12 червня).
Правила передбачають 9-місячний перехідний період (тоді як раніше передбачався період в шість місяців) з моменту введення РДВ і ВДР, протягом якого енерговиробники в своїх заявках з продажу е/е вказують ціну, не вище максимального значення за середні показники за останні три місяці до введення нових сегментів.
При покладанні PSO на оператора системи передачі (НЕК “Укренерго”) це значення буде множитися на понижуючий коефіцієнт (відношення фактичної оптової ринкової ціни без дотацій до фактичної оптової ринкової ціни, що містить дотаційні сертифікати).
За попередніми розрахунками НКРЕКП, здійсненим для оцінки витрат НЕК “Укренерго” щодо закупівлі “технологічної” е/е на РДВ, середня гранична ціна на РДВ на період дії цінових обмежень складе 1,62 грн за кВт-год (без ПДВ).
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас