США можуть заборонити обладнання для мереж 5G — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США можуть заборонити обладнання для мереж 5G

Світ
605
Адміністрація американського президента Дональда Трампа може ввести заборону на обладнання для мереж 5G для потреб США, яке вироблене в Китаї.
Про це пише The Wall Street Journal (WSJ) з посиланням на кілька джерел. У США немає великих виробників телекомунікаційного обладнання. Основними його постачальниками є європейські компанії: фінська Nokia і шведська Ericsson.
За даними аналітиків Citi, на якиx посилається WSJ, в 2018 р. до 45% обладнання Ericsson було вироблено в Китаї, частка китайського виробництва у Nokia становила торік 10%. Офіційні представники Ericsson і Nokia відмовилися коментувати, чи проводив уряд США переговори з ними про зміну місць виробництва обладнання для мереж 5G.
Представник Ericsson заявив: стратегія компанії полягає в тому, щоб виробляти продукцію близько до клієнтів, і що компанія може гнучко перемістити виробництво на підприємства в США, Китаї, Бразилії, Естонії або Індії.
Представник Nokia зазначив, що виробнича стратегія компанії враховує «транспортні можливості і політичні ризики». Виробники підуть на поступки американській владі, припускають джерела газети: ринок телекомунікаційного обладнання в США найбільший в світі, видання оцінює обсяг угод на ньому в $250 млрд щорічно.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас