США зацікавлені в посиленні ролі України як транзитера газу - Кабмін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США зацікавлені в посиленні ролі України як транзитера газу - Кабмін

Енергетика
179
Уряд США висловив зацікавленість у реалізації спільних з Україною проектів у сфері енергетики, за якими сторони мають спільну позицію, зокрема, посилення ролі України як транзитера газу європейським споживачам і протидія будівництву обхідного російського газопроводу “Північний потік-2”.
Про це повідомляє Урядовий портал, посилаючись на результати зустрічі прем’єр-міністра Володимира Гройсмана зі старшим заступником помічника держсекретаря США з питань енергетичних ресурсів Кентом Логсдоном. “Енергетика – це велика частина наших відносин. Вашингтон дуже серйозно ставиться до енергетичної складової співпраці з Україною.
Уряд США зацікавлений в реалізації спільних проектів”, – цитує прес-служба Логсдона. У свою чергу Гройсман зазначив, що спільне вирішення енергетичних питань впливає не тільки на енергонезалежність України, а й на енергетичну безпеку Європи. За інформацією прес-служби, співрозмовники відзначили, що в числі тем, за якими Україна і США мають спільну позицію, – посилення ролі України як транзитера газу європейським споживачам і максимальне завантаження української ГТС.
Крім того, наголошується, що США і Україна солідарні в протидії будівництву обхідного російського газопроводу “Північний потік-2”, який є суто політичним проектом і черговою гібридною зброєю проти ЄС, а також в посиленні власної здатності України як газоносної держави. “Саме тому для нас надзвичайно важливо забезпечувати подальшу взаємовигідну співпрацю”, – цитує прес-служба Гройсмана.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас