У "Нафтогазі" назвали причини браку грошей у "Укртрансгазу" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У "Нафтогазі" назвали причини браку грошей у "Укртрансгазу"

Фондовий ринок
449
Причиною фінансових труднощів оператора газотранспортної системи України держкомпанії “Укртрансгаз” є занижені тарифи на транспортування газу і критичні недоліки кодексу ГТС України, що дозволяють несанкціонований відбір газу облгазами.
Про це повідомляє НАК “Нафтогаз України”, який є 100% акціонером “Укртрансгазу”.
“Команди НАК “Нафтогаз України” і “Укртрансгазу” багато разів попереджали про руйнівний вплив на фінансову стабільність оператора української ГТС декількох рішень регулятора ринку НКРЕКП. Серед них – зменшення тарифів на транспортування газу з травня 2019 року і критичні недоліки кодексу газотранспортної системи”, – сказано в повідомленні.
У компанії відзначили, що поточні норми кодексу газотранспортної системи України уможливлюють несанкціонований відбір значних обсягів газу операторами газорозподільних мереж (облгазами).
Як повідомляє прес-служба, посилаючись на інформацію голови правління “Нафтогазу” Андрія Коболєва, вже півроку існує ризик того, що “Укртрансгаз” може стати банкрутом у зв’язку з такою ситуацією.
“Нафтогаз” підтримував “Укртрансгаз”, поки це було можливо, ми є найбільшим кредитором УТГ. Однак більше такої можливості немає. Ми повинні накопичувати газ в підземних сховищах і самі маємо дефіцит оборотних коштів”, – цитує прес-служба Коболєва.
У компанії повідомили, що “Укртрансгаз” подав свої пропозиції щодо зміни тимчасових тарифів, однак ці пропозиції досі не були розглянуті. Внаслідок цього компанія не здатна закуповувати газ для прокачування палива по газотранспортній системі. “Нафтогаз” і “Укртрансгаз” спільно з РНБО працюють над невідкладними заходами щодо забезпечення стабільності роботи української ГТС. Комплексне виправлення ситуації можливе тільки за умови повної свободи дій регулятора ринку НКРЕКП”, – йдеться в повідомленні “Нафтогазу”.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас