Huawei через суд вимагає від США повернути вилучене обладнання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Huawei через суд вимагає від США повернути вилучене обладнання

Фондовий ринок
307
Компанія Huawei подала позов до міністерства торгівлі США, вимагаючи повернути вилучене телекомунікаційне обладнання, яке перебуває на Алясці.
Про це повідомило агентство Reuters.
У позові Huawei заявила, що в 2017 році вона поставила телекомунікаційне обладнання з Китаю, включаючи комп’ютерний сервер та комутатор Ethernet, до випробувальної лабораторії в Каліфорнії. Після завершення випробувань обладнання було відправлено назад в Китай, проте на зворотному шляху його вилучили на Алясці.
Уже два роки американські чиновники не можуть вирішити, чи потрібно видавати окрему ліцензію на вивезення цієї партії обладнання.
Як стверджує Huawei, компанія передала американській стороні всю запитану інформацію щодо продукції, яка на момент відправки не вимагала видачі окремої ліцензії на вивезення і поверталася в ту саму країну, де була вироблена.
Однак у міністерстві торгівлі за 20 місяців так і не ухвалили рішення. У зв’язку з цим Huawei просить суддю визнати, що адміністрація США “незаконно утримувалася або необґрунтовано відкладала дії відомства” щодо вилученого обладнання.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас