Інвестори скуповують українські гривні і єгипетські фунти - Wall Street Journal — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестори скуповують українські гривні і єгипетські фунти - Wall Street Journal

Фондовий ринок
3140
Інвестори почали активно купувати такі «екзотичні» валюти, як єгипетський фунт і українська гривня.
Про це пише американська газета Wall Street Journal.
Це пояснюється тим, що інвестори шукають активи з невеликою кореляцією зі світовими ринками на тлі зростаючих побоювань з приводу уповільнення світового зростання і ескалації торгової війни.
З кінця січня єгипетський фунт зріс по відношенню до долара на 6%, а гривня – на 5%. І Єгипет, і Україна пропонують двозначну дохідність за своїми борговими зобов’язаннями в національній валюті, тоді як прибутковість за 10-річними цінними паперами Казначейства США лише трохи перевищує 2%, а в Японії і країнах Європи вона часто і зовсім негативна.
«Оскільки курси цих валют змінюються з причин, які мають мало спільного з глобальними проблемами, покупці очікують, що вони стануть притулком в періоди ринкового стресу», – пише WSJ.
За словами Єнса Ністедта з хедж-фонду Emso Asset Management, «на відміну від багатьох активів ринків, що розвиваються, які не диверсифікують ваш портфель … ці пропонують справжню диверсифікацію». В результаті інтерес інвесторів до української гривні і єгипетського фунта сильно зріс, зазначив він.
Інвестори почали ставитися до Єгипту більш оптимістично кілька років тому – після проведення фінансових реформ в 2016 році і отримання $12 млрд від Міжнародного валютного фонду. Україна також отримала підтримку від МВФ. Інвестори роблять ставку на те, що нова президентська адміністрація продовжить проводити реформи і боротися з корупцією.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас