Звільнення від ПДВ імпорту сонячних батарей сприяло недовиконанню бюджету за доходами — Мінфін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Звільнення від ПДВ імпорту сонячних батарей сприяло недовиконанню бюджету за доходами — Мінфін

Казна та Політика
1324
Ухвалені Верховною Радою зміни до податкового законодавства, якими звільняються від оподаткування податком на додану вартість сонячні батареї, що імпортуються до України, призвело до того, що бюджет від початку року не виконується за доходами.
Про це повідомляє Міністерство фінансів України.
У Мінфіні зазначають, що за 5 місяців 2019 року податкові та митні надходження до бюджету були дещо нижчими за ті, які передбачені планом. Головними причинами цього є менший курс валют, звільнення депутатами від оподаткування ПДВ сонячних панелей, скорочення виробництва тютюну та менші обсяги імпорту.
Водночас у Мінфіні заявляють, що зазначені чинники є тимчасовими та у майбутньому Мінфін зможе виконати бюджет за доходами у повному обсязі.
«Низка з цих причин мають тимчасовий характер. Імпорт газу підвищується порівняно із початком року, що поліпшує показники виконання надходжень від ПДВ. Виробництво тютюнових виробів зростає тепер після падіння в першому кварталі, що позитивно впливає на динаміку надходжень від акцизу», — повідомляють у Мінфіні.
За даними відомства, недостачі у надходженнях від податків та мит компенсували за допомогою запозичень та випусків облігацій.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас