Для податку на виведений капітал потрібен новий закон і узгодження з МВФ, - АП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для податку на виведений капітал потрібен новий закон і узгодження з МВФ, - АП

Казна та Політика
390
Заступник голови Адміністрації Президента з економічних питань Олексій Гончарук заявляє, що команда Президента Володимира Зеленського вивчає питання про заміну податку на прибуток податком на виведений капітал, але зробити це з 2020 року вже неможливо, а для більш пізнього введення необхідним є внесення нового законопроекту і узгодження запропонованої моделі з Міжнародним валютним фондом (МВФ).
Про це він повідомив Українським Новинам.
“Президент обіцяв податок на виведений капітал. Команда вивчає питання і працює над можливістю його впровадження. Питання в тому, коли його вводити і в якому вигляді”, – сказав він.
Водночас Гончарук додав, що введення податку на виведений капітал з 2020 року не є реальним.
“Очевидно, що в цьому році це майже неможливо. Для його введення з 1 січня 2020 року необхідно буде не просто порушити закон і ухвалювати податкові зміни в другому півріччі, а й якимось чином спробувати підготувати бюджет на неіснуючому податку, що неможливо”, – сказав він.
При цьому введення податку на виведений капітал пізніше заступник голови Адміністрації вважає за можливе.
“Ми зараз будемо активно працювати з його ідеологами і розробниками, щоб не відкладати, а максимально швидко розробити прийнятну модель і узгодити з МВФ”, – сказав він.
Разом з тим зареєстрований (екс-президентом Петром Порошенком) законопроект про заміну податку на прибуток податком на виведений капітал, за його словами, вже неактуальний.
“Той закон, який зараз в Раді, вже неактуальний, і самі розробники законопроекту на останній зустрічі запропонували відправити нову редакцію, яку вони хотіли б, щоб ми розглянули. Ми чекаємо нову редакцію і будемо з нею працювати”, – сказав він.
На питання про компенсатори, заступник голови АП відповів, що наразі вивчаються і розглядаються різні варіанти.
“Щодо компенсаторів є багато ідей, але потрібно сідати і рахувати. Щоб не було негативних наслідків для бюджету, їх потрібно мінімізувати. Сума, яку може бути недоотримано бюджетом і яку необхідно буде компенсувати, оцінюється ініціаторами законопроекту і його противниками дуже по-різному. Тому предметно повернемося до цього питання після розрахунків”, – сказав він.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас