Пенсії по-новому: як українцям отримати великі виплати (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пенсії по-новому: як українцям отримати великі виплати (інфографіка)

Особисті фінанси
18352
В Україні зареєстровано понад 11 млн пенсіонерів – середній розмір виплати після перерахунку сягнув понад 3 тис. гривень.
Незважаючи на це, левова частка українців досі живуть зі значно меншими пенсіями.
Головний спосіб збільшити розмір майбутньої виплати – працювати офіційно. Чим вища “біла” зарплата, тим краще. Якщо ж людина офіційно працевлаштована, але на мінімалку, то на гідну пенсію можна не розраховувати.
За словами юриста Олександра Плахотника, ті, хто працює неофіційно, не просто позбавляються можливості отримати пенсію, вони також не можуть претендувати на лікарняні, декрет, оплачувану відпустку і субсидію.
“Єдина можливість захистити свої права – правильно оформити трудові відносини. Якщо ви просто на словах домовилися виконувати будь-яку роботу за щомісячну плату, гроші в конверті, то такий працедавець вам нічого не винен”, – зазначив юрист.
Друга можливість підняти суму виплат – вийти на пенсію пізніше. Зокрема, за кожний місяць відстрочки виплати її розмір збільшується на 0,5%. При цьому, якщо відстрочити пенсію більш ніж на 5 років, надбавка за кожні 12 місяців складе 0,75%.
Наприклад, якщо людина заробила на пенсію в розмірі 3 тис. гривень, але при цьому вирішила отримувати її не в 60, а в 61 рік, розмір виплати збільшиться як мінімум на 180 гривень. А якщо вийти на заслужений відпочинок на 6 років пізніше – пенсія збільшиться на 1170 гривень.
Пенсії по-новому: як українцям отримати великі виплати (інфографіка)
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас