Месенджер Slack оцінено в $23,2 млрд після розміщення на Нью-Йоркській біржі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Месенджер Slack оцінено в $23,2 млрд після розміщення на Нью-Йоркській біржі

Фондовий ринок
687
Корпоративний месенджер Slack в четвер, 20 червня, розмістив акції на Нью-Йоркській фондовій біржі (NYSE).
Про це пише Wall Street Journal.
Це було зроблено шляхом прямого лістингу. Він не передбачає залучення компанією коштів за рахунок випуску нових акцій і продажу їх інвесторам ще до початку торгів. В ході прямого лістингу компанія встановлює лише довідкову ціну, а на біржі розміщуються вже наявні акції, що належать раннім інвесторам або співробітникам. До Slack тільки одна велика технологічна компанія – Spotify – розміщувала акції шляхом прямого лістингу.
Довідкова ціна на акції Slack становила $26, що давало компанії капіталізацію в $15,7 млрд. На відкритті торгів 20 червня акції торгувалися по $38,50, на закритті – по $ =38,62 (на 49% дорожче від довідкової ціни). Капіталізація компанії на закритті торгів становила $23,2 млрд.
Успішний прямий лістинг Slack може призвести до того, що інші компанії, яким не потрібно залучати кошти в ході первинного розміщення, також оберуть такий варіант.
Месенджер Slack з’явився в 2013 році. На сайті компанії повідомляється, що ним щодня користується понад 10 млн осіб в більш ніж 150 країнах. Понад 85 тис. користувачів мають платні акаунти.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас