Україна може отримати 500 мільйонів євро макрофіну вже до кінця року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна може отримати 500 мільйонів євро макрофіну вже до кінця року

Казна та Політика
105
Україна може отримати другий транш макрофінансової допомоги ЄС в розмірі 500 млн євро вже до кінця 2019 року.
Про це заявив глава представництва ЄС в Україні Х’юг Мінгареллі.
“У нас є другий транш макрофінансової допомоги в розмірі 500 млн євро, і ми сподіваємося, що Україна вже протягом наступних місяців виконає всі необхідні умови для отримання цієї суми, і ми всі працюємо над цим. Сподіваємося, що вже до кінця року Україна отримає другий транш від ЄС”, – сказав дипломат.
Він уточнив, що є ще п’ять умов, які Україні необхідно виконати.
“В основному вони стосуються боротьби з корупцією, а також реформ в економічній сфері. Найважливіша з них – це введення НАЗК автоматизованої перевірки електронних декларацій держслужбовців”, – зазначив Мінгареллі.
Серед умов, зафіксованих в договорі України з ЄС щодо макрофіну, які залишаються невиконаними, є прийняття закону про протидію відмиванню грошей, про авторизованих економічних операторів, прийняття середньострокового плану реформування митної та податкової адміністрації, реально діюча та ефективна система перевірки електронних декларацій, а також початок імплементації закону про ринок електроенергії.
Європейська рада в червні 2018 року остаточно затвердила четверту програму макрофінансової допомоги для України в обсязі 1 млрд євро.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас