Renault-Nissan і Google об'єдналися для створення безпілотників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Renault-Nissan і Google об'єдналися для створення безпілотників

Технології&Авто
222
Альянс Renault-Nissan і підрозділ Google з розробки безпілотників – Waymo – планують спільно створювати сервіси з самохідними авто.
Компанії планують спочатку зайти на ринки Франції, Японії, а також Китаю. На першому етапі співпраці вони постараються з’єднати розробки всіх сторін, щоб використовувати тільки свої найкращі технології, а також створити ще низку інновацій для самохідних авто.
За словами представників брендів, ще занадто рано говорити про строки, коли почнуться серйозні тести нових безпілотників або їх комерційне застосування.
Проте в планах нового альянсу не тільки розробка безпілотників, але і їх впровадження на різних світових авторинках. Крім іншого, вони будуть давати юридичну підтримку і консультації один одному під час входу в Китай та інші важливі для продажів майданчика.
Таке партнерство виникло на тлі скаженої активності в гонці за розробкою і продажем автономних машин.
Тільки минулого тижня стартап Aurora Innovation підписав угоду з Fiat-Chrysler, в той час як Volkswagen повідомив про прогрес у переговорах з Ford щодо потенційних інвестицій в його дочірні компанії Ford Automotive Vehicles і Argo AI.
Партнерство з Renault і Nissan підкріплює прагнення Waymo комерціалізувати безпілотники в самих різних додатках і забезпечує доступ до альянсу, який в 2018 році продав більш ніж 10,7 мільйонів автомобілів. Це об’єднання в першу чергу розширює технологічні можливості Waymo за межі Північної Америки.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас