Молдова закриває громадянство інвесторам з сумнівним минулим — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Молдова закриває громадянство інвесторам з сумнівним минулим

Фондовий ринок
221
За даними Newsmaker, депутати парламенту Молдови 18 червня затвердили у першому читанні проект закону про скасування практики надання громадянства за інвестиції.
У мотивації прописано, що введення цього закону «може призвести до катастрофічних наслідків для безпеки Молдови та її громадян», оскільки його перевагами можуть скористатися іноземні громадяни з сумнівним минулим. Крім того, вказується в записці, особи, причетні до крадіжки мільярда, можуть через іноземних громадян купувати цінні папери і держоблігації Молдови для відмивання грошей.
Депутати також зазначають, що укази про прийняття до громадянства Молдови за інвестиції, хоч і будуть опубліковані в «Офіційному моніторі», в них не вказується ім’я та прізвище нового громадянина Молдови, через що людям, які не входять до Комісії з розгляду досьє на отримання громадянства, неможливо вивчити їхню біографію і переконатися, що вони ніяк не пов’язані зі злочинною діяльністю.
Опозиційні демократи висловилися проти скасування закону про надання громадянства за інвестиції. Депутати Серджіу Сирбу і Володимир Чеботар дорікнули колегам в тому, що вони неуважно читали закон і що там враховані можливі ризики.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас