Apple планує перенести до 30% свого виробництва з Китаю через торговельну війну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple планує перенести до 30% свого виробництва з Китаю через торговельну війну

Фондовий ринок
360
Американська компанія Apple планує перенести 15-30% своїх виробничих потужностей з Китаю до країн Південно-Східної Азії (В’єтнаму, Малайзії чи Індонезії) на тлі розгортання торговельної війни між США та Китаєм.
Про це повідомляє Reuters, посилаючись на звіт компанії Nikkei, опублікований 19 червня.
Зазначається, що рішення Apple пов’язане зі зростаючими ризиками, які виникли через торговельну війну між США та Китаєм. Зокрема, у Китаї розробляють «чорний список» американських компаній, що працюють у країні, проти яких запровадять санкції. Серед цих країн фігурує Apple та її постачальники. Зазначений «чорний список» Китай хоче запровадити у відповідь на санкції США проти компанії Huawei.
Серед країн, куди Apple та її постачальники можуть перенести свої виробничі потужності, розглядають В’єтнам, Малайзію, Індонезію, Індію, а також Мексику. Водночас серед «фаворитів» Apple — перенесення виробничих потужностей до Індії та В’єтнаму.
Рішення про перенесення виробництва з Китаю в Apple ухвалять навіть у разі налагодження торговельних відносин між США та Китаєм, адже компанія не має наміру зазнавати таких високих ризиків, які вона отримує, працюючи у Китаї.
Один з постачальників Apple, компанія Foxconn, уже повідомила, що може перенести своє виробництво з Китаю у разі подальшого загострення торговельної війни між США та Китаєм.
Водночас за підрахунками аналітиків, перенесення хоча б 15% потужностей самої компанії Apple з Китаю до інших країн може зайняти щонайменше 2-3 роки та завдати компанії значних витрат.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас