"Укртранснафті" треба до п’яти місяців для звільнення від "брудної" нафти з РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укртранснафті" треба до п’яти місяців для звільнення від "брудної" нафти з РФ

Енергетика
257
В акціонерному товаристві “Укртранснафта” оцінюють, що для повного звільнення української ділянки нафтопроводу “Дружба” від некондиційної нафти з Росії може знадобитися від трьох до п’яти місяців.
Про це в компанії повідомили в середу, 19 червня, у відповідь на запит DW.
В “Укртранснафті” зазначили, що не здійснюють перекачку некондиційної нафти у російському напрямку через відсутність технічної можливості. Забруднена нафта перекачувалася партіями європейським споживачам відповідно до графіку, затвердженого усіма операторами трубопроводу “Дружба”. “Наразі компанія звільнила одну нитку нафтопроводу “Дружба” від нафти з підвищеним вмістом хлорорганічних сполук, що дозволило відновити транзит українською ділянкою нафтопроводу”, – зазначили у прес-службі.
Також в “Укртранснафті” пояснили порядок відшкодування “Транснефтью” збитків внаслідок потрапляння забрудненої нафти. “Йдеться про відшкодування додаткових витрат, пов’язаних із проведенням нестандартних робіт через потрапляння російської нафти із підвищеним вмістом хлорорганіки до української нафтотранспортної системи”, – уточнили у прес-службі.
Зокрема, це стосується збільшення витрат на транспортування, бо робота однією гілкою нафтопроводу (як зараз) більш затратна, ніж двома гілками (як це було до призупинення роботи нафтогону 25 квітня). Зазначається, що усі терміни, розмір та умови виплат врегульовані спеціальною додатковою угодою до чинного договору на транспортування нафти між “Укртранснафтою” і “Транснефтью”. Водночас точний розмір відшкодування українська сторона зможе назвати після завершення усіх нестандартних робіт, пов’язаних із потраплянням “брудної” нафти.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас