Іноземні експерти не захотіли увійти до наглядової ради ПриватБанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іноземні експерти не захотіли увійти до наглядової ради ПриватБанку

Фондовий ринок
788
Три незалежні члени наглядової ради ПриватБанку – іноземні громадяни, які були в попередньому складі його наглядової ради – відмовилися повторно обіймати ці посади.
Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив член комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності Верховної Ради Павло Різаненко.
За його словами, причиною такого рішення іноземці називають неприйнятність вимог антикорупційного законодавства України щодо електронного декларування активів і доходів членами наглядових рад держбанків.
“Дуже здивований таким рішенням, адже під час проведення інтерв’ю з цими кандидатами кожному з них індивідуально ставилося запитання щодо того, чи знають вони про особливості українського антикорупційного законодавства та електронного декларування. Відповіді були позитивні. Вони зазначали, що готові виконати такі вимоги – написав Різаненко.
Нардеп зазначив, що справжня причина відмови зайняти місця в наглядовій раді ПриватБанку пов’язана з поверненням в Україну колишнього мажоритарного акціонера ПриватБанку Ігоря Коломойського і низкою рішень на його користь в судах першої інстанції щодо ПриватБанку після зміни президента.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас