Адміністрація Зеленського планує в 2019 році запустити мережу доступу до онлайн-сервісів eID — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Адміністрація Зеленського планує в 2019 році запустити мережу доступу до онлайн-сервісів eID

Казна та Політика
992
Адміністрація Президента України планує в 2019 році запустити мережу доступу до онлайн-сервісів і ввести SmartID (електронний підпис в мобільному додатку).
Про це повідомляється на сайті адміністрації.
“Уже в цьому році ми дамо імпульс проекту MobileID, введемо SmartID і створимо зручну і доступну для українців мережу отримання сервісів eID. До 2024 року 75% населення повинно мати і вміти використовувати надійні і захищені засоби eID. Тоді українці назавжди забудуть, як виглядає чиновник і де він знаходиться, адже більш ніж 90% всіх державних послуг ми переведемо в онлайн”, – заявив радник президента Михайло Федоров в ході обговорення проекту концепції “Держава в смартфоні”.
При цьому він зазначив, що команда Президента відкрита для пропозицій з боку ринку і прагне залучити український бізнес до цифровізації економіки країни.
У свою чергу, як сказав голова IТ-комітету Союзу українських підприємців (СУП) Дмитро Прядко, досі однією з основних проблем галузі була відсутність стратегічної і пріоритетної підтримки з боку держави.
За його словами, для становлення внутрішнього ринку онлайн-держпослуг потрібні: демонополізація функції надання державних адміністративних послуг; відкриття регламентованого доступу до державних даних для бізнесу; створення бізнесом IТ-сервісів на основі даних і конкуренція між провайдерами сервісів.
Члени IT-комітету СУП висловилися за активізацію роботи держави в питаннях спрощення державно-приватного партнерства, проведення судової реформи для захисту інтелектуального права, повноцінний запуск сервісу E-Health, створення єдиного ідентифікатора фізичної особи.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас