В Україні 16 мільйонів абонентів не можуть скористатися 3G і 4G зв'язком - експерти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні 16 мільйонів абонентів не можуть скористатися 3G і 4G зв'язком - експерти

Технології&Авто
3231
В Україні 16 млн абонентів не можуть скористатися 3G і 4G зв’язком через відсутність в сільській місцевості відповідних станцій, які проводять сигнал.
Про це заявив керівник сектору “IT і Телеком” BRDO (Офіс ефективного регулювання) Олександр Кубрак.
“В Україні більш ніж 16 млн абонентів, в основному, в сільській місцевості, без 3G і 4G зв’язку, і близько 26 млн осіб, які, виїжджаючи за місто, стикаються з такими ж проблемами. Є 2G, але не більше”, – зазначив він.
За словами Кубракова, це відбувається тому, що в Україні немає базових станцій, які підтримували б таку швидкість зв’язку. Кубрак повідомив, що в Європі 4G зв’язок отримують більш ніж 90% населення.
При цьому він зазначив, що основною причиною відставання України в розвитку зв’язку є неактуальне регулярне поле, яке не забезпечує поширення сучасних технологій.
«Причини – економічна невигідність для операторів, оскільки витрати великі на будівництво мережі … У нас найнижчі в Європі доходи від абонентів для компаній», – сказав Кубрак.
При цьому він пояснив, що зараз операторам поки що недоступні низькочастотні діапазони (800-900 МГц), в яких буде значно дешевше і ефективніше будувати 3G і 4G саме в тій місцевості, де зараз їх немає. Ця відмінність, за словами представника Офісу, і дозволяє європейським країнам досягати повсюдного покриття.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас