Герус заявив про «фактичну ліквідацію» формули Роттердам+ (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Герус заявив про «фактичну ліквідацію» формули Роттердам+ (інфографіка)

Енергетика
2794
Теплова генерація де-факто вже не заробляє на формулі Роттердам+.
Про це повідомив представник президента України в Кабміні Андрій Герус.
За його словами, про це свідчать тарифи вугільних електростанцій.
«За даними Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, розрахунковий тариф ТЕС за формулою Роттедам+, який мав бути в першому півріччі 2019 року, мав становити 2 грн за кВт-годину. Однак уже в останню декаду травня такий тариф впав до 1,53 грн/кВт-година, що на 24% нижче. За першу декаду червня тариф ще знизився – до 1,43 грн, що на 29% нижче відповідного тарифу згідно з Роттердам+», – зазначив він.
Таким чином, за червень вугільні електростанції отримають приблизно на 1,5 млрд грн менше грошей, ніж отримали б при фактичному тарифі Роттердам+, додав Герус.
«Загалом за другий квартал 2019 року за фактичною формулою Роттедам+ тарифна виручка була б на 3 млрд грн більшою. Якщо чесно, то деякі вугільні електростанції в червні будуть навіть збитковими – ну нічого, доведеться також затягнути пояс. Фактична ліквідація Роттердам+ відбулася завдяки діям широкого кола осіб, великому публічному резонансу, висвітленню цієї корупційної формули в медіа, соціальних мережах тощо», – написав він.
Герус заявив про «фактичну ліквідацію» формули Роттердам+ (інфографіка)
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас