Україна поступово втрачає економічний зв'язок з Росією - Нацбанк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна поступово втрачає економічний зв'язок з Росією - Нацбанк

Казна та Політика
686
Економічний вплив Росії на економіку України поступово зменшується, зокрема через зменшення обсягів двосторонньої торгівлі.
Такі дані наводить Національний банк України у Звіті про фінансову стабільність за червень 2019 року.
«Росія зберігає активність у протистоянні з Україною, однак поступово втрачає економічний зв’язок із нею. З 1 червня РФ заборонила експорт до України нафти, вугілля та нафтопродуктів. Також перелік заборонених до імпорту в Росію українських товарів розширено продукцією машинобудування, металообробки та легкої промисловості на 250 млн доларів на рік. Це безпосередній, хоч і керований, ризик для економіки України», — йдеться у звіті Нацбанку.
Там відзначають, що поки Росія не вдається до значної ескалації військових дій на Донбасі, а протистояння між державами переноситься у площину міжнародних судів, зокрема трибуналу з морського права ООН, арбітражів щодо експропріації активів українських компаній у Криму та «газових» арбітражів між Нафтогазом та Газпромом.
Також у Нацбанку дали оцінку майбутньому продовженню транзиту російського газу через українську газотранспортну систему. Так, НБУ вважає, що через труднощі у будівництві Газпромом «Північного потоку-2» та «Турецького потоку», Росія буде вимушена укласти договір про транзит газу через Україну до ЄС.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас