НБУ назвав два ключові ризики для України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ назвав два ключові ризики для України

Казна та Політика
879
Національний банк визначив ключові ризики для фінансової стабільності, а також ключові макроекономічні ризики для України.
Про це свідчить “Звіт про фінансову стабільність” НБУ.
Як наголошується в звіті, на сьогодні ключовий ризик для фінансової стабільності – несприятливий для держави розвиток подій навколо ПриватБанку. Так, протягом квітня-травня суди ухвалили низку рішень, що ставлять під сумнів законність і доцільність націоналізації “ПриватБанку” в грудні 2016 року. Ці рішення зараз оскаржуються в апеляції.
НБУ спільно з Міністерством фінансів і ФГВФО готує план дій на випадок будь-якого розвитку подій для держави. НБУ і партнери будуть керуватися в своїх діях міркуваннями збереження фінансової стабільності і захисту прав вкладників банку”, – говориться в документі.
У НБУ відзначають, ключовим макроекономічним ризиком для фінансової стабільності є пауза у співпраці між Україною і МВФ, яка здорожує рефінансування державного боргу, зокрема на міжнародних ринках приватного капіталу.
“Доступ до них зараз критично необхідний, адже Україна проходить період пікових виплат за зовнішнім боргом. Завершення виборчого циклу дозволить найближчими місяцями переглянути поточну програму співпраці з МВФ або почати нову”, – додали в НБУ.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас