Qatar Airways отримала 1-у позицію в рейтингу авіакомпаній світу в 2019 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Qatar Airways отримала 1-у позицію в рейтингу авіакомпаній світу в 2019 році

Фондовий ринок
730
Qatar Airways очолила світовий рейтинг авіакомпаній World Airline Awards в 2019 році.
Про це свідчать дані опитування британської маркетингової компаній Skytrax.
У минулому році катарський авіаперевізник займав другу позицію. Таким чином, Qatar Airways помінялася місцями з торішнім лідером Singapore Airlines.
В цілому за історію підрахунків катарська авіакомпанія займає перше місце вп’яте.
На третій позиції в 2019 році залишилася ANA All Nippon Airways. На четверту сходинку з шостої роком раніше піднялася Cathay Pacific Airways. При цьому Emirates опустилася на п’яте місце з четвертого, а тайванська EVA Air – на шосте з п’ятого.
Hainan Airlines піднялася на сьому сходинку з восьмої, Qantas Airways – на восьму з одинадцятої. Deutsche Lufthansa втратила відразу дві позиції і опинилася на дев’ятому рядку. Топ-10 замикає Thai Airways, місце якої в рейтингу не змінилося.
У десятку лідерів 2019 року не потрапила Garuda Indonesia, яка роком раніше перебувала на дев’ятому рядку, а зараз перемістилася на 12-й.
Philippine Airlines була визнана авіаперевізником, які досягли найбільшого прогресу за останні дванадцять місяців, повідомляє Skytrax.
Найкращим авіаційним альянсом третій рік поспіль визнається Star Alliance.
На першій сходинці рейтингу низькобюджетних авіакомпаній світу шостий рік залишається малазійська AirAsia. Тим часом в Європі лідерство перейшло до EasyJet, яка змістила на другу позицію минулорічного переможця Norwegian.
Регіональні лідери залишилися без змін: найкращою авіакомпанією в Європі була названа Lufthansa, в Північній Америці – Air Canada, в Азії – Singapore Airlines.
В опитуванні Skytrax, який проводився з вересня 2018 року по травень 2019 року, взяли участь 21,65 млн пасажирів з більш ніж 100 держав. Всього в опитуванні згадувалися понад 300 авіакомпаній, хоча в остаточний рейтинг включаються тільки 100 кращих авіаперевізників.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас