Німеччина може відмовитися від державної підтримки альтернативної енергетики у 2020 році — Bloomberg — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина може відмовитися від державної підтримки альтернативної енергетики у 2020 році — Bloomberg

Енергетика
1228
Уряд Німеччини вперше може відмовитися від програм державної підтримки альтернативної енергетики, зокрема виплати субсидій для розвитку «зелених» електростанцій. Це пов’язано зі значними державними видатками на ці цілі та низькою потребою альтернативних електростанцій у фінансуванні.
Про це повідомляє Bloomberg.
Зокрема агенція звертає увагу на те, що у 2020 році вартість виробленої альтернативними електростанціями енергії вперше стане нижчою за вартість електроенергії з «традиційних» джерел, зокрема вугільних теплоелектростанцій.
Це зробить суттєвий політичний тиск на канцлерку Німеччини Ангелу Меркель та її уряд, який часто критикують за надмірні видатки на підтримку альтернативної енергетики. Зокрема вважається, що державні субсидії власникам альтернативних електростанцій призвели до того, що тарифи на електрику в Німеччині є чи не найвищими у Європі, поступаючись лише тарифам у Данії.
Наразі з альтернативних джерел енергії Німеччина генерує близько 40% всієї виробленої у країні електрики. Відповідно до енергетичної стратегії країни, до 2030 року цей показник має сягнути 65%. До того часу Німеччина має відмовитися від використання атомних електростанцій та ТЕС.
Раніше субсидії власникам сонячних та вітроелектростанцій виплачували у зв’язку з тим, що вартість встановлення таких електростанцій була набагато вищою, за будівництво «традиційних». Водночас з часом технології, які використовуються у будівництві СЕС, ВЕС, а також електростанцій, що працюють на біогазу, почали дешевшати, що вплинуло на кінцеву вартість електроенергії, яку вони виробляють.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас