Число обмежувальних торговельних заходів щодо товарів із ЄС значно зросло — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Число обмежувальних торговельних заходів щодо товарів із ЄС значно зросло

Світ
298
Загальна кількість обмежувальних торговельних заходів, прийнятих третіми країнами щодо товарів і послуг з Європейського союзу, за 2018 рік зросла на 45, до рекордної позначки в 425 торгових бар’єрів, йдеться в щорічній доповіді Європейської комісії.
За словами члена Єврокомісії з торгівлі Сесілії Мальмстрем, основне зростання торгових бар’єрів припало на Китай, а також на США, Індію та Аргентину. Обмежувальні заходи торкнулися європейський експорт на мільярди доларів. Єврокомісар назвала такі заходи невиправданими і неприйнятними.
Наразі в Китаї діють 37 заходів, що обмежують експорт з країн ЄС, в РФ – 34 такі бар’єри. Індійська влада ввели 25 протекціоністських заходів, уряд Індонезії – також 25, США – 23.
Разом з тим Єврокомісія відзвітувала про усунення 35 торгових бар’єрів за минулий рік, включаючи обмеження на імпорт європейської яловичини в Китай, російські мита на європейські вантажівки, додаткові збори за ввезення електроніки в Індію і обмеження на поставки текстильної продукції до Єгипту.
До найбільш популярних торгових бар’єрів належать мита, обмеження щодо обсягу продукції, що ввозиться, заходи санітарного та фітосанітарного контролю, ліцензування імпорту або прямі заборони на постачання тієї чи іншої продукції.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас