ФГВФО дав поради, як заощадити на відпустку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФГВФО дав поради, як заощадити на відпустку

Особисті фінанси
2369
Щоб наступна відпустка не стала причиною спустошення особистого гаманця людини, її планування треба починати одразу після закінчення попередньої.
Про це заявила завідувач сектору фінансової грамотності відділу зв’язків з громадськістю та фінансової просвіти Фонду гарантування вкладів Олеся Шніцер, повідомляє прес-служба ФГВФО.
“Правильне планування відпустки, в першу чергу, витрат не дозволить залишитися під кінець відпочинку з пустим гаманцем”, – ідеться в повідомленні.
Заощадити гроші на відпочинок можна у два способи:
1. Постійно протягом щонайменше піврічного періоду відкладати з постійного щомісячного доходу 5-10%. Вже в межах відкладеної суми можна планувати відпочинок.
2. Обрати спосіб відпочинку та розділити його вартість на кількість місяців до бажаної дати поїздки і відкладати щомісяця отриману суму.
“Планово відкладати 5-10% на відпочинок без значного навантаження на бюджет можна, скоротивши емоційні витрати та імпульсивні покупки, наприклад, коли покупка здійснюється не через потребу у товарі, а через наявність знижки на нього”, – прокоментувала Олеся Шніцер.
Також важливо враховувати наступне:
  • Плануючи витрати, окрім вартості туру, переїзду та проживання, потрібно запланувати кошти на екскурсії, подарунки та сувеніри.
  • У поїздку з собою варто брати як банківські картки, так і готівку. Готівка дозволить уникнути непередбачуваних проблем, спричинених раптовим блокуванням картки, відсутністю банкомату чи терміналу для розрахунку, наприклад, в магазині чи закладі харчування.

Найкращі кредитні картки для мандрівників

Структура власного бюджету має бути такою:
  • близько 60% – поточні витрати,
  • інші гроші мають у рівних частинах спрямовуватися на заощадження, відпочинок та дозвілля, фонд непередбачуваних витрат та на крупні покупки чи витрати.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас