Lifecell звинуватили в блокуванні дзвінків колишнім абонентам з фіксованих номерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Lifecell звинуватили в блокуванні дзвінків колишнім абонентам з фіксованих номерів

Фондовий ринок
424
ДП “Український державний центр радіочастот” (УДЦР) виявив, що комутаційне обладнання оператора мобільного зв’язку lifecell блокує дзвінки з фіксованих номерів “Укртелекому” на номери колишніх абонентів lifecell, які покинули оператора в рамках послуги з перенесення номера (MNP).
“За результатами вимірювань, проведених УДЦР, були отримані дані, що свідчать про системне, штучне блокування з боку комутаційного обладнання ТОВ “Лайфселл” викликів на номери абонентів, які перейшли до інших операторів мобільного зв’язку”, – повідомляє прес-служба “Укртелекому”.
Оператор фіксованого зв’язку називає ситуацію, що склалася, неприпустимою, що порушує чинні рішення НКРЗІ про заборону блокування трафіку і створює умови для недобросовісної конкуренції серед всіх операторів.
Згідно з повідомленням, у зв’язку з блокуванням дзвінків компанією lifecell “Укртелеком” відправив відповідний лист Національній комісії, що здійснює держрегулювання в сфері зв’язку та інформатизації (НКРЗІ).
При цьому, як зазначає “Укртелеком”, він не має проблем у передачі трафіку абонентів, які скористалися послугою MNP, з операторами Vodafone Україна і “Київстар”.

Довідка Finance.ua:

  • НКРЗІ до середини липня має намір перевірити операторів мобільного зв’язку “Vodafone Україна”, lifecell і “Трімоб” на готовність до впровадження послуги з перенесення абонентського номера (MNP).
  • З 1 травня 2019 року клієнт будь-якого українського мобільного оператора може звернутися в центр обслуговування іншого мобільного оператора і подати заяву про бажання перейти до нього на обслуговування, зберігши свій номер.
  • Перенесення номера відбувається в будні протягом робочого часу. Єдина умова – абонент повинен бути зареєстрований у свого попереднього оператора. Зареєструватися можна або онлайн, або в магазині свого оператора, надавши документи, що підтверджують особу. Контрактним абонентам проходити таку реєстрацію не потрібно.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас