Стало відомо, коли вийдуть перші пристрої з роз'ємами USB 4 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, коли вийдуть перші пристрої з роз'ємами USB 4

Технології&Авто
1132
На початку березня галузева організація USB Implementers Forum (USB-IF), що розвиває і просуває технологію USB, поділилася першими подробицями про наступну версію популярного інтерфейсу – USB 4.
В основі USB 4, зворотньо сумісного з попередніми версіями стандарту USB, лежить технологія Thunderbolt 3 зі швидкістю передачі даних до 40 Гбіт/с – це вдвічі більше в порівнянні з нинішнім стандартом USB 3.2.
Вперше анонсуючи стандарт USB 4 в березні, організація USB-IF обіцяла опублікувати фінальні специфікації в середині року. На нещодавній виставці Computex 2019 журналістам AnandTech вдалося поспілкуватися з представниками USB-IF і дізнатися, як просувається розробка стандарту.
Специфікації наступного покоління інтерфейсу USB зараз мають номер версії 0.7. Водночас представники USB-IF запевнили, що процес розробки просувається досить швидко, і фінальні специфікації можуть з’явитися до кінця літа. У USB-IF роздумують над випуском нового логотипу і системи маркування, що дозволить легко відрізнити роз’єм з підтримкою USB 4 від інших USB Type-C, що підтримують старіші версії стандарту.
Очікується, що перші пристрої, що підтримують стандарт USB 4, надійдуть в продаж ближче до сезону різдвяних і новорічних свят 2020 року. З огляду на те, що USB 4 створений на базі протоколу Thunderbolt 3, насамперед він повинен з’явитися в комп’ютерах на базі апаратної платформи Intel.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас