Visa, Uber і інші великі компанії вкладуть по $10 млн в нову криптовалюту Facebook — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Visa, Uber і інші великі компанії вкладуть по $10 млн в нову криптовалюту Facebook

Фондовий ринок
667
Оператори платіжних систем Visa Inc., Mastercard Inc. і PayPal Holding Inc., Uber Technologies Inc., що надає послуги на замовлення таксі та доставки їжі, і кілька інших великих компаній підтримали нову криптовалюту Facebook, яку інтернет-гігант планує представити наступного тижня і запустити наступного року.
Про це пише Wall Street Journal з посиланням на інформовані джерела.
Компанії, що спеціалізуються на фінансах і електронній торгівлі, венчурні капіталісти і телекомунікаційні фірми інвестують приблизно по $10 млн в консорціум, який буде керувати криптовалютою, що отримала назву Libra.
Користувачі нової валюти зможуть розплачуватися нею, здійснюючи покупки в Facebook і на сайтах в інтернеті, а також пересилати валюту один одному.
Переговори з низкою партнерів тривають, і підсумковий склад консорціуму може змінитися, відзначають джерела. На поточний момент Facebook підтримали понад десятка компаній.
Деякі учасники консорціуму досі не отримали відомості про те, як буде працювати валюта і якою буде їхня роль. При цьому джерела кажуть, що ні Facebook, ні члени консорціуму, названого Libra Association, не будуть управляти валютою безпосередньо.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас