Шведи представили концепт автономного транспорту, який трансформується в автобус або вантажівку (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шведи представили концепт автономного транспорту, який трансформується в автобус або вантажівку (відео)

Технології&Авто
848
Шведський виробник автобусів і вантажівок Scania показав концепт автономного електричного автомобіля Scania NXT. Завдяки модульній конструкції, цей концепт зможе перевозити пасажирів на роботу і з роботи вранці та ввечері, доставляти вантажі вдень ​​і вивозити сміття вночі. На думку творців концепту, подібні засоби пересування можуть з’явитися в великих містах світу вже в 2030 році.
На відміну від інших концептів подібного роду, де використовується єдина платформа і змінні корпуси, Scania NXT побудована на двох роздільних модулях з передньою і задньою віссю. Завдяки такій конструкції можна легко поміняти колісну базу, задіявши більш компактний (пасажирський, вантажний або «сміттєвий») або більш місткий корпус. При цьому батареї розміщуються в підлозі основного корпусу, що дозволяє без простоїв використовувати «рухові модулі», не чекаючи зарядки акумуляторів, а просто підключивши їх до вже зарядженого корпусу.
Концепт Scania NXT буде пересуватися самостійно, без залучення водіїв, використовуючи систему безпілотного управління наступного покоління.
Розробники вже показали автобусний варіант концепту Scania NXT на виставці UITP Global Public Transport Summit в Стокгольмі. У такому варіанті 8-метровий концепт вагою 8 тонн може перевозити 55 пасажирів (20 сидячих), а батарея ємністю 162 кВтг забезпечує запас ходу до 245 км.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас