Траси міжнародного значення в Україні обладнають «SOS-станціями» (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Траси міжнародного значення в Україні обладнають «SOS-станціями» (інфографіка)

Казна та Політика
292
В Україні з 1 вересня 2019 року почнуть діяти зміни до Державних будівельних норм, згідно з якими на трасах міжнародного значення при їх будівництві чи реконструкції будуть встановлені станції екстреного зв’язку.
Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе в Facebook.
“Впроваджуємо ще одну європейську практику безпеки на трасах – станції екстреного зв’язку. Для цього у нових змінах до ДБН щодо проектування доріг загального користування введена рекомендаційна норма – передбачати дорожній технологічний зв’язок на найбільших українських трасах для влаштування таких станцій. Їх ще називають «SOS-станції»”, – ідеться в повідомленні.
З їх допомогою можна викликати швидку, поліцію, скористатися аптечкою і так далі. Тепер така практика може запроваджуватися і в нас.
Вигляд та комплектація таких SOS-станцій, а також відстань, на якій вони будуть розташовуватися, та час прибуття на місце відповідних екстрених служб будуть визначатися індивідуально згідно з проектом.
Ця норма стосується нового будівництва та реконструкції доріг І категорії – це траси міжнародного значення.
Траси міжнародного значення в Україні обладнають «SOS-станціями» (інфографіка)
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас