САП передала до суду справу про розкрадання грошей, виділених на проект "Стіна" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

САП передала до суду справу про розкрадання грошей, виділених на проект "Стіна"

Кримінал
183
Спеціалізована антикорупційна прокуратура направила до Дарницького районного суду Києва справу про розкрадання коштів, виділених на проект інженерно-технічного облаштування державного кордону з Росією (проект “Стіна”).
Про це повідомила прес-служба САП в Facebook.
Зазначається, що прокурори САП спільно з детективами Національного антикорупційного бюро завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом розтрати коштів держбюджету, виділених для інженерно-технічного облаштування українсько-російського державного кордону, територій, прилеглих до зони проведення антитерористичної операції і Криму.
“Були пред’явлені звинувачення трьом посадовцям Держприкордонслужби, трьом директорам фірм підрядників і двом посередникам. Всього перед судом постануть вісім осіб”, – йдеться в повідомленні.
Встановлено, що посадові особи прикордонної служби, при пособництві і співучасті з суб’єктами госпдіяльності, заволоділи коштами і завдали збитків державі на загальну суму 16 688 496,31 гривень.
По епізоду нецільового використання бюджетних коштів встановлено, що прикордонники здійснювали нецільове використання бюджетних коштів за бюджетною програмою 1002120 “Заходи з інженерно-технічного облаштування кордону» відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів і проведення витрати на реконструкцію приміщень “Г-2” на вул. Стартовій, 11 в Харкові (Харківська авіаційна ескадрилья) під службові приміщення, чим допущено нецільове використання коштів на загальну суму 13 212 155,11 гривень.
По епізоду створення фіктивних суб’єктів підприємницької діяльності, через які “виводилися” державні кошти, державі заподіяно майнової шкоди в розмірі 10 372 144,40 гривень.
Звинувачення пред’явлено за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах), за ч. 2 ст. 210 (нецільове використання бюджетних коштів службовою особою), за ч. 1 ст. 366 (службове підроблення), ч. 3 ст. 27 ч. 2 ст. 205 (організація фіктивного підприємництва з метою прикриття незаконної діяльності) і за ч. 3 ст. 27 ч. 2 ст. 205-1 (організація внесення в документи для проведення держреєстрації юрособи) Кримінального кодексу.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас