У Франції планують створювати стимули для довшої трудової діяльності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Франції планують створювати стимули для довшої трудової діяльності

Світ
584
Уряд Франції у межах пенсійної реформи не підвищуватиме мінімальний вік виходу на пенсію, але створюватиме стимули для довшої трудової діяльності.
Про це заявив прем’єр-міністр Едуард Філіп, представляючи напередодні у парламенті програму соціально-економічних реформ.
«Як заявляв президент, ми маємо працювати довше. Ми збережемо можливість виходу на пенсію у 62 роки, але визначимо «збалансований вік» (підвищений пенсійний вік за окремих умов та стимулів – ред.), а також стимули для довшої праці», – заявив прем’єр-міністр.
Пенсійна реформа є одним із пріоритетів програми діяльності президента Франції Еммануеля Макрона. Водночас масові протестні акції, які тривають у країні з кінця минулого року, включаючи рух «жовтих жилетів», показали надзвичайну чутливість ухвалення непопулярних рішень урядом.
Серед інших заходів соціальної спрямованості уряд планує зменшити податок на прибуток для представників середнього класу, а також скасувати податок на домогосподарства.
Водночас планується зменшити соціальну допомогу у зв’язку з безробіттям, щоб таким чином спонукати людей повертатися до трудової діяльності.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас