Нацбанк поскаржився Вищій раді правосуддя на суддів через справу про націоналізацію ПриватБанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк поскаржився Вищій раді правосуддя на суддів через справу про націоналізацію ПриватБанку

Казна та Політика
266
Національний банк подав до Вищої ради правосуддя дві скарги на суддів Окружного адміністративного суду Києва та суддю Печерського районного суду міста за неналежну поведінку під час розгляду справ щодо націоналізації ПриватБанку.
Про це повідомляє прес-служба НБУ у Facebook.
Зазначається, що Національний банк вбачає у діях суддів:
  • безпідставне затягування або невжиття заходів щодо розгляду справи упродовж строку, встановленого законом;
  • порушення засад рівності всіх учасників судового процесу перед законом і судом;
  • порушення правил юрисдикції.
“З огляду на вказані обставини Національний банк просить Вищу раду правосуддя притягнути зазначених суддів до дисциплінарної відповідальності”, – зазначається у повідомленні.
У Нацбанку зазначають, що справу про законність націоналізації ПриватБанку судді Окружного адмінсуду розглядали 22 місяці, чим порушили строки її розгляду.
Також судді Окружного адмінсуду не попереджували відповідачів у справі за позовом Коломойського щодо розгляду його заяви про зміну позовних вимог та розглянули її майже через 2 роки після подачі відповідної заяви.
Суддя Печерського суду Києва, за даними НБУ, прострочив термін складання повного тексту рішення (у справі про договори поруки Коломойського за кредитами рефінансування, виданими ПриватБанку). Рішення суддя ухвалив ще 20 квітня, а повний текст мав бути готовим протягом 10 днів — тобто до 30 квітня. Станом на 13 червня повного тексту рішення суду немає.
«До того ж, на думку НБУ, у діях судді вбачається істотне порушення норм процесуального права, що призвело до порушення правил юрисдикції, адже спір щодо договорів поруки, сторонами якого є юридичні особи, підлягає розгляду за правилами господарського судочинства, а не цивільного», — додають в НБУ.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас