Омелян анонсував виробництво електровозів іноземної компанії в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Омелян анонсував виробництво електровозів іноземної компанії в Україні

Фондовий ринок
561
Міністр інфраструктури України Володимир Омелян анонсував прихід в Україну міжнародної компанії, що спеціалізується на виробництві електровозів, та відкриття таких виробничих потужностей в Україні.
Про це Омелян повідомив на своїй сторінці у Facebook.
«Дуже сподіваюсь, цьогоріч ми зможемо підписати контракт зі світовою компанією на виробництво електровозів в Україні. Але не тільки їх. В перспективі мова йде і про пасажирські потяги, трамваї, тролейбуси, метро тощо. Ще раз: виробництво має бути в Україні», — повідомив Омелян.
За його словами, запровадження нової електричної тяги — один з пріоритетів у розвитку Укрзалізниці, який ліг в основу стратегії компанії до 2023 року. Окрім виробництва електролокомотивів для потреб Укрзалізниці, в уряді пропонують відкрити можливість для користування українськими коліями приватним компаніям.
«Окремий виклик для Укрзалізниці — запуск приватної тяги на вантажних та пасажирських перевезеннях. Поступово трансформуємо візію управління державними активами: якщо раніше були інтереси чиновника, то тепер — інтереси користувача послуг», — заявив Омелян.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас