Мінінфраструктури закликало уряд зменшити розмір дивідендів, які транспортні компанії заплатять до бюджету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінінфраструктури закликало уряд зменшити розмір дивідендів, які транспортні компанії заплатять до бюджету

Казна та Політика
151
Міністр інфраструктури України Володимир Омелян закликав уряд знизити частку чистого прибутку, який державні транспортні та інфраструктурні компанії мають перерахувати до бюджету у 2019 році.
Про це Омелян повідомив у коментарі «ЦТС».
Зазначимо, що відповідно до урядової постанови, державні компанії протягом року мають перерахувати до бюджету 90% чистого прибутку, який вони отримали минулого року. Це рішення стосується й транспортних та інфраструктурних компаній, які знаходяться у підпорядкуванні Мінінфраструктури.
«Ми вже проходили це у 2015 році і це був повний колапс діяльності цих компаній. Тому ми звернулися до Кабінету міністрів, Міністерства фінансів з проханням переглянути цю норму в контексті морської та авіаційної галузі», — повідомив Омелян.
За його словами, наразі авіаційна та портова галузі в Україні активно розвиваються, і для того, аби не припинити цей розвиток, необхідно збільшувати інвестиції. Одним з джерел цих інвестицій Омелян назвав чистий прибуток.
Напередодні зменшити частку дивідендів у уряду просив Нафтогаз. У компанії повідомили, що таке рішення сприятиме вчасній підготовці України до опалювального сезону та припинення транзиту російського газу.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас