Зеленському пропонують побудувати «Київ Сіті» в промзоні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеленському пропонують побудувати «Київ Сіті» в промзоні

Казна та Політика
2399
Заступник міністра з регіонального розвитку Лев Парцхаладзе має намір запропонувати президенту України проект з будівництва ділового і адміністративного кварталу «Київ Сіті». Він буде розташований на території київської промзони «Теличка» площею приблизно в 100 га.
Чиновник пропонує перенести туди як адміністрацію президента, так і інші адмінбудівлі з центру столиці.
«Обов’язково запропонуємо. Я вважаю, що це повинен бути один із символів змін в країні», – сказав він. І при цьому додав, що ця ідея для нього не нова. Чиновник ще з 2003 року неодноразово пропонував мерам столиці масштабний проект з будівництва «Київ Сіті» в тій же Теличці, але безуспішно. Каже, що в своїх планах бажає наслідувати хмарочоси Парижа.
Що ж стосується приміщень в центрі міста, які звільняться в такому разі, то чиновник пропонує їх просто продати. Під готелі, можливо, житло, культурні центри…
«Що вийде? У центрі міста стане більш комфортно, буде набагато менше пробок по дорозі на роботу і з роботи, буде різкий поштовх розвитку туризму», – говорить Парцхаладзе.
Він додав, що реалізація такого проекту дозволить вирішити проблему рівномірного завантаження лівого і правого берегів. А використання сучасних технологій і підходів до проектування приміщень, в тому числі «оупен-спейс», могло б збільшити щільність завантаження людей на 30-40% і підвищити ефективність праці.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас