На Київщині збудували найбільшу в Україні сонячну електростанцію на даху — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На Київщині збудували найбільшу в Україні сонячну електростанцію на даху

Енергетика
2229
У Переяслав-Хмельницькому районі на Київщині запрацювала найбільша в Україні дахова фотогальванічна електростанція “Студениківська ФЕС”, що забезпечить екологічно чистою електроенергією 150 тисяч домогосподарств області.
Станція постачатиме близько 15 млн КВт/год на рік. За оцінками експертів, завдяки її роботі викиди CO2 в атмосферу зменшаться на 15 тис. тонн на рік.
Зазначається, що “Студениківська ФЕС” побудована на дахах будівель норкової ферми “Пелском” і має потужність 12,4 МВт.
“Таких масштабних проектів немає навіть в Європі. Наші фахівці провели всі необхідні дослідження і прийшли до висновку, що на дахах будівель на фермі можуть розміщуватися сонячні батареї, які додатково захищають тварин від високих температур, тим самим покращуючи добробут норки на фермі. Так ми по-європейськи поєднали фермерство із зеленою енергетикою”, – розповів директор ферми Олександр Климець.
“Пелском” – одна з двох норкових ферм, що працює за європейськими стандартами та пройшла сертифікацію WelFur.
WelFur – найбільш передова в світі програма оцінки добробуту тварин третьою стороною, яка визначає більш серйозні вимоги, ніж передбачені законодавством ЄС.
Нагадаємо, наразі ринок електроенергії в Україні працює за моделлю єдиного “котла”: усі виробники продають струм держпідприємству “Енергоринок” за встановленою державою ціною.
Проте вже з 1 липня Україна має перейти на нову модель ринку електроенергії.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас