У Кабміні готують нові умови ПСЗ на ринку е/е — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Кабміні готують нові умови ПСЗ на ринку е/е

Енергетика
537
У Кабінеті міністрів готують зміни до норм спеціальних зобов’язань (ПСЗ) на новому ринку електроенергії, який має запрацювати з 1 липня.
За інформацією РБК-Україна, в Міненерговугілля після прийняття урядом постанови про покладання спецзобов’язань на “Енергоатом”, “Укренерго” і “Укргідроенерго” обговорюються поправки до нього.
Йдеться про збільшення норми ПСЗ для “Енергоатому” до 90% в сегменті двосторонніх договорів. Цю е/е буде викуповувати для населення компанія Гарантований покупець (Кабмін на базі “Енергоринку” створив два держпідприємства для роботи в новій моделі оптового ринку електроенергії). При цьому з “Укренерго” ПСЗ пропонується зняти.
Побічно цю інформацію підтверджує керівник “Укренерго” Всеволод Ковальчук. “Пропонується покласти на державні “Енергоатом” і “Укргідроенерго” обов’язок продавати значну частину виробленої енергії за останньою регульованою ціною (тією, що склалася в другому кварталі 2019 року). Причому, для “Енергоатому” ця частка може досягти 90-95%”, – написав він на своїй сторінці в Facebook.
Нагадаємо, Кабінет міністрів на засіданні 5 червня поклав спеціальні зобов’язання (ПСЗ) з постачання електроенергії населенню з 1 липня 2019 року по 31 грудня 2020 року на компанії НАЕК “Енергоатом”, АТ “Укргідроенерго” та “Укренерго”.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас