Як Ротшильди заробили статки на поразці Наполеона — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як Ротшильди заробили статки на поразці Наполеона

Світ
529
Події відбувалися під час битви під Ватерлоо, коли союзні війська Великобританії, Голландії і Пруссії боролися проти армії французького імператора Наполеона Бонапарта.
На початку битви перевага була на боці Наполеона, і спостерігачі повідомили в Лондон, що він виграє.
Але на допомогу англійським військам вчасно прийшло підкріплення. Союзники здобули перемогу. Кур’єр Натана Ротшильда Ротворд спостерігав за боєм і бачив, як Наполеон втік. Ротворд оперативно сповістив Натана Ротшильда про перемогу Наполеона.
Поки всі були переконані, що союзники програли, Ротшильд негайно почав продавати на біржі свої акції. Слідом за ним всі заходилися продавати. В результаті ціни паперів впали майже до нуля. У цей момент агенти Ротшильда скупили акції задешево.
21 червня об 11 годині вечора ад’ютант Веллінгтона майор Генрі Персі доставив в уряд рапорт маршала: «Наполеона розбито».
Таким чином, Натан Ротшильд заробив на цій новині 40 мільйонів фунтів стерлінгів. Реальна інформація, отримана раніше від інших, дозволила Ротшильдам вести безпрограшну гру на біржі.
Натану Ротшильду приписують авторство легендарного афоризму: «Хто володіє інформацією – той володіє світом».
Ця розповідь заснована на біографії Ротшильдів, написаній Жоржем Дарнавеллом. Хоча інші джерела стверджують, що це просто вигадка.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас