Минулого року Google заробив на новинному контенті мільярди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Минулого року Google заробив на новинному контенті мільярди

Фондовий ринок
348
У 2018 році американський гігант Google заробив на новинному контенті $4,7 млрд. Ця сума наздоганяє виручку всієї новинної індустрії США в цілому, яка в 2018-му склала $5,1 млрд, повідомляє AFP.
Від 16% до 40% результатів пошуку в Google становить саме новинний контент, йдеться в дослідженні, опублікованому Альянсом новинних медіа (News Media Alliance – NMA).
Разом з тим автори дослідження попереджають, що всі ці оцінки по корпорації насправді можуть бути навіть скромними, адже в звіті не враховували цінність особистих даних користувачів. Аналітики звертають увагу на зростання залежності новинних ЗМІ від високих технологій, і що такі корпорації, як Google, Facebook і Apple отримують неспівставну вигоду.
«Видавці новин повинні продовжувати інвестувати в якісну журналістику, але вони не можуть цього зробити, якщо всі ці платформи беруть те, що хочуть, не сплачуючи за це… Інформація може бути безкоштовною, але самим журналістам потрібно платити», – прокоментував результати дослідження президент NMA Девід Чаверн.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас