«Роснефть» попросила компенсувати втрати від НП на «Дружбі» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Роснефть» попросила компенсувати втрати від НП на «Дружбі»

Фондовий ринок
756
Російська компанія “Роснефть” отримала претензії від білоруського концерну “Белнефтехим” і польської Orlen через забруднення сировини хлоридами в нафтопроводі “Дружба” на понад 150 млн доларів США і звернулася до віце-прем’єра РФ Дмитра Козака з проханням прискорити прийняття рішень щодо компенсації збитків російських виробників нафти.
Про це з посиланням на джерела пише “Комерсант”.
Так, повідомляється, що в кінці травня глава “Роснефти” Ігор Сєчін написав листа віце-прем’єру Російської Федерації з проханням прискорити прийняття рішень щодо компенсації збитків російських виробників нафти від забруднення сировини хлоридами в нафтопроводі “Дружба”.
За словами джерел, знайомих зі змістом листа, Сечін вказав, що Мозирський НПЗ хоче від компанії компенсації втрат від поставок забрудненої нафти в квітні на 155 млн доларів США. Також з претензіями звернувся польський переробник Orlen – в 450 тис. доларів США за недопоставку нафти в квітні.
Ці претензії були перенаправлені в “Транснефть”, але, як зазначив Сечін, трубопровідна компанія не підтвердила, що готова їх задовольнити. Тим часом, йдеться в листі, іноземні споживачі вже шукають на ринку заміну російській нафті, а також набирають юристів для пред’явлення судових претензій.
В “Роснефти” виданню заявили, що “Транснефть” пообіцяла компенсувати втрати від ситуації з забрудненням нафти.
“Ми довіряємо компанії як добросовісному контрагенту, і у нас немає причин в них сумніватися”, – зазначив прес-секретар “Роснефти” Михайло Леонтьєв.
В “Транснефти” заявили, що компанія поки не отримувала обґрунтованих вимог щодо компенсації збитків.
За матеріалами:
Коммерсантъ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас