Рожкова розповіла, як судові рішення щодо націоналізації ПриватБанку можуть вплинути на співпрацю з МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рожкова розповіла, як судові рішення щодо націоналізації ПриватБанку можуть вплинути на співпрацю з МВФ

Казна та Політика
381
В 2016 році Нацбанк прийняв рішення про націоналізацію ПриватБанку. Але не так давно з’явились декілька рішень суду першої інстанції, які фактично підривають рішення про націоналізацію. Сам факт таких рішень, прийнятих всупереч існуючим законам, викликає занепокоєння не лише в Нацбанку, а й у місії МВФ.
Про це розповіла перша заступниця голови НБУ Рожкова у інтерв’ю виданню “Голос Америки”.
“Для місії це питання не просто Приватбанку як такого, а питання нашої політики в фінансовому секторі й незалежності центрального банку. Перший транш в рамках програми 2015 року Україна отримала якраз за те, що Верховна Рада підсилила незалежність центрального банку. Тож виникає дуже багато питань щодо цих рішень судів, які по суті підривають і нівелюють все, що було зроблено в межах співробітництва з МВФ”, – прокоментувала Рожкова.
За її словами, ці рішення можуть вплинути на подальшу співпрацю з МВФ вкрай негативно.
“Якщо апеляційний суд залишить ці рішення в силі, це буде мати швидкий негативний ефект на фінансовий сектор. По суті, це червона лінія для Міжнародного валютного фонду, тому що це перекреслює всі зобов’язання, які ми брали на себе як країна. І перекреслює дуже багато того, що вже зроблено”, – підкреслила перша заступниця голови НБУ.
За матеріалами:
Голос Америки
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас