У Чернігівській області викрили центр мінімізації митних платежів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Чернігівській області викрили центр мінімізації митних платежів

Кримінал
882
У Чернігівській області податківці ліквідували центр мінімізації митних платежів.
Про це повідомили в Головному управлінні Державної фіскальної служби України в Чернігівській області.
Згідно з повідомленням, зловмисники створили центр мінімізації митних платежів, який надавав підприємствам реального сектора економіки Київської, Одеської, Чернігівської та інших областей України послуги з мінімізації податків і митних платежів при митному оформленні в режимі «імпорт» товарів, занижуючи митну вартість товарів.
Для цього «підприємці» створили низку підконтрольних підприємств-імпортерів і нерезидентів, які значно занижували митну вартість ввезених товарів, використовуючи для митного оформлення підроблені документи.
Після оформлення товари доставляли на склад вигодонабувачів, які оплачували послугу готівкою і передавали їх через кур’єра. Обсяг імпортних операцій протягом 2017-2019 років склав майже 150 млн грн, чим було завдано державі збитків на суму понад 15 млн грн.
«На підставі постанов суду проведено ряд обшуків в офісних, складських приміщеннях і в банківських скриньках підозрюваних. За результатами обшуків вилучено грошові кошти в національній та іноземній валюті в еквіваленті 3 млн грн, що товари, що імпортуються в Україну (освітлювальні прилади) загальною вартістю понад 15 млн грн, печатки підконтрольних підприємств, чорнові записи та електронні носії інформації, на яких містяться докази незаконної діяльності», – зазначили у відомстві.
Триває слідство.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас