«Укртрансгаз» пропонує нерезидентам послугу зберігання газу в українських ПСГ в режимі «митний склад» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Укртрансгаз» пропонує нерезидентам послугу зберігання газу в українських ПСГ в режимі «митний склад»

Енергетика
185
24 міжнародні компанії, що не є резидентами України, уклали договори про зберігання природного газу та закачали близько 515 млн куб. м газу в підземні газові сховища України.
З початку квітня АТ «Укртрансгаз» активно пропонує нерезидентам послугу зберігання газу в українських ПСГ в режимі «митний склад». В червні АТ «Укртрансгаз» очікує утримання динаміки – у разі встановлення Регулятором тарифів на послуги транспортування на короткі відстані.
В рамках підготовки до зимового сезону та невизначеності щодо майбутнього транзиту, для Укртрансгазу розвиток цього напрямку стратегічно важливий з точку зору надання послуг європейським компаніям, які мають запит на зберігання великих об’ємів природного газу.
Сьогодні як компанії-резиденти, так і компанії-нерезиденти мають можливість зберігати газ на території України протягом 1095 днів без сплати митних зборів за умови подальшого транспортування природного газу з території України. Тариф на зберігання в режимі «митного складу» не відрізняється від звичайного тарифу на зберігання газу в ПСГ та становить близько 0,6 євро/МВт.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас