Запровадження IBAN — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Запровадження IBAN

Особисті фінанси
21
Національний банк України з 05 серпня 2019 року в Україні запроваджує міжнародний номер банківського рахунку (IBAN) у зв’язку з чим, банки відкриватимуть клієнтам нові рахунки у стандарті IBAN, а діючі номери рахунків змінюватимуть відповідно до вимог цього стандарту із збереженням діючого номера аналітичного обліку.
Застосування IBAN з 01 листопада 2019 року стане обов’язковим для клієнтів усіх банків України під час здійснення переказів коштів як у національній, так і в іноземних валютах, у тому числі під час транскордонних переказів. Тобто, всі перекази з 01 листопада 2019 року будуть здійснюватися лише з використанням IBAN.
У період з 05 серпня 2019 року до 31 жовтня 2019 року клієнти банків у реквізитах розрахункових документів матимуть можливість зазначати як діючий номер рахунку та код банку, так і номер рахунку у стандарті IBAN.
Для України IBAN складається із 29 літерно-цифрових символів: коду країни, контрольного розряду, коду банку та номера рахунку.
Відповідні норми містить постанова Правління Національного банку України від 28 грудня 2018 року №162 “Про запровадження міжнародного номера банківського рахунку (IBAN) в Україні”.
Запровадження IBAN дасть можливість гармонізувати український платіжний простір з європейським, а також сприятиме подальшій запланованій модернізації системи електронних платежів Національного банку. Загалом використання стандарту IBAN завдяки скороченню реквізитів має зробити більш зручним оформлення розрахункових документів.
Завдяки цьому клієнти банків зможуть:
- зручно та просто ідентифікувати платника та отримувача коштів, а також банк України, що їх обслуговує;
- уникнути помилок у реквізитах рахунків завдяки скороченню реквізитів в розрахункових документах;
- швидше здійснювати перекази та отримувати кошти.
Пам’ятка для клієнтів Банку розміщена на сайті у розділах:
За матеріалами:
Аркада
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас