Парламент – на захисті прав інвесторів! — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Парламент – на захисті прав інвесторів!

Особисті фінанси
16
У Верховній Раді України зареєстровано проект Постанови про захист прав та законних інтересів громадян України та суб`єктів підприємницької діяльності при здійсненні будівництва ж/м Осокорки – Центральні у Дарницькому районі м. Києва.
Інформуємо, що реєстрація проекту Постанови стала наслідком акції протесту під стінами українського парламенту представників ГО «Патріотика на озерах» та колективного звернення до Голови Верховної Ради України, керівників фракцій та депутатського корпусу про порушення їхніх конституційних прав та законних інтересів.
У цьому зверненні вони повідомили, що внаслідок вчинення протиправних дій, спрямованих на перешкоджання законному будівництву, що проявляється у постійних нападах активістів на будівельний майданчик, знищенні майна забудовника та порушенні громадського порядку блокується будівництво житла. Також наголошується на систематичному втручанні керівництва столиці в будівельний процес та спробі завадити будівельним роботам, зокрема, йдеться про незаконне рішення про розірвання договорів оренди. Внаслідок такої ситуації понад 500 сімей інвесторів ризикують залишитися без житла, в яке інвестували власні кошти.
До учасників акції протесту вийшли представники фракції Радикальної партії Олега Ляшка на чолі зі своїм керівником, який пообіцяв взяти під особистий контроль вирішення цієї проблеми. На підставі колективного звернення представників ГО «Патріотика на озерах» група народних депутатів України стали ініціаторами проекту цієї постанови.
Зокрема, основними положеннями проекту Постанови передбачено:
1) Рекомендувати Кабінету Міністрів України вжити всіх необхідних заходів для захисту прав та законних інтересів громадян України, які вклали кошти в будівництво житла на земельних ділянках, що розташовані у Дарницькому районі м. Києва (мкрн. 1,2,2а,3,4,5,6 ж/м Осокорки-Центральні), шляхом недопущення незаконного блокування/перешкоджання діяльності забудовника на вищевказаних земельних ділянках;
2) Рекомендувати Службі безпеки України та іншим правоохоронним органам вжити всіх необхідних заходів для захисту прав та законних інтересів громадян України, які вклали кошти в будівництво житла на земельних ділянках, що розташовані у Дарницькому районі м. Києва (мкрн. 1,2,2а,3,4,5,6 ж/м Осокорки-Центральні), шляхом недопущення незаконного блокування/перешкоджання діяльності забудовника на вищевказаних земельних ділянках (у тому числі, але не виключно, шляхом унеможливлення/недопущення накладання арешту на майно, яке знаходиться на вищевказаних земельних ділянках та/або на самі вищевказані земельні ділянки;
3) Рекомендувати Київській міській державній адміністрації вжити всіх необхідних заходів для захисту прав та законних інтересів громадян України, які вклали кошти в будівництво житла на земельних ділянках, що розташовані у Дарницькому районі м. Києва (мкрн. 1,2,2а,3,4,5,6 ж/м Осокорки-Центральні), шляхом недопущення незаконного блокування/перешкоджання діяльності забудовника на вищевказаних земельних ділянках; передбачити, згідно відповідних рішень судів, які набрали законної сили, в бюджеті міста Києва кошти на компенсацію збитків, понесених громадянами-інвесторами житлового будівництва та забудовником внаслідок протиправного перешкоджання будівництву житла на земельних ділянках, що розташовані у Дарницькому районі м. Києва (мкрн. 1,2,2а,3,4,5,6 ж/м Осокорки-Центральні), в тому числі, але не виключно, внаслідок демонтажу тимчасової під’їзної дороги (естакади).
Нарешті питання щодо ситуації навколо будівництва ж/м «Патріотика на озерах» розглядатиметься на найвищому державному рівні. Прийняття цієї Постанови дозволить захистити не лише права та законні інтереси інвесторів, які вклали заощадження в своє майбутнє житло, але й показати всім, хто страждає внаслідок незаконних дій або бездіяльності влади, що їм спроможні допомогти й вирішити ситуацію, що склалася.
http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?id=&pf3511=65812
За матеріалами:
Аркада
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас