Прес-служба інформує — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прес-служба інформує

Особисті фінанси
44
Шановні інвестори АТ АКБ «Аркада».
Інформуємо вас, що резонанс навколо будівництва ж/м «Патріотика на озерах» вийшов за межі локального конфлікту між забудовником та столичною владою. Публічне висвітлення ситуації, за короткий період часу, об’єднало навколо забудовника та громадської організації «Патріотика на озерах» тисячі інвесторів, які постраждали внаслідок аналогічних дій з боку столичної влади. У ході прес-конференції «Бути чи не бути житловим інвестиціям в Києві! Інвестори об`єднуються проти незаконних дій столичної влади», яка відбулась 01 березня 2019 року, вони заявили, що стали заручниками беззаконня в місті Києві та повідомили про факти зловживань у сфері розподілу земель під житлове будівництво. Учасники заходу наголосили на необхідності об’єднання та спільних дій заради відстоювання своїх інвестиційних прав, зазначивши при цьому, що кожному із них самотужки не вирішити проблему, яка вже набрала системного характеру.
Одним із ключових моментів дискусії стало питання щодо актуальності притягнення до відповідальності посадовців за прийняття завідомо незаконних рішень, що призводить до кризи на будівельному ринку, підриває інвестиційний клімат та наносить непоправний удар економіці столиці.
Одним із важливих акцентів, що обговорювалися в ході прес-конференції, стало питання щодо розповсюдження представниками влади недостовірної інформації, що підриває довіру та дискредитує добросовісних та відповідальних забудовників. Представник ГО «Еврика», яка представляє інтереси інвесторів, ошуканих попереднім забудовником, навела приклад, як окремі ЗМІ подали інформацію, що начебто банк «Аркада» не виконує зобов’язання по добудові їхніх квартир. З її слів, насправді, банк «Аркада» виявився єдиним, хто погодився взятися за цей покинутий об’єкт аби люди, без доплати, отримали своє житло. У свою чергу представник ГО «Патріотика на озерах» висловив здивування, що Київський міський голова не бачить в проекті їхнього житлового масиву об’єктів соціальної інфраструктури (шкіл, садочків та спортивних споруд), про що він офіційно заявляє через засоби масової інформації. Хоча Архітектурно-містобудівна рада, оцінивши проект, підтвердила їхню наявність.
Окреме звернення учасники прес-конференції зробили до журналістів, аби вони не поширювали інформацію щодо незаконності будівельних об’єктів, орієнтуючись лише на слова окремих посадовців або представників влади, оскільки такі висновки може робити лише суд.
Зважаючи на критичність ситуації у сфері житлових інвестицій в місті Києві та оцінюючи ризики втрати вкладених коштів, учасники заходу, підсумовуючи, прийняли рішення звернутися до міжнародних представництв та дипломатичних відомств, оцінити дії столичної влади на відповідність європейським принципам та вжити необхідних заходів задля захисту прав інвесторів. Разом з тим, закликали керівників державних органів влади й силові структури не залишатися осторонь цієї проблеми.
Банк «Аркада» офіційно заявляє, про свою підтримку таким ініціативам громадськості. У свою чергу запевняємо, що зможемо виконати взяті на себе зобов’язання перед містом та інвесторами.
За матеріалами:
Аркада
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас