Хакери вкрали $9,5 млн в XRP з гаманців GateHub — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хакери вкрали $9,5 млн в XRP з гаманців GateHub

Кримінал
211
Зловмисники зламали криптовалютний сервіс GateHub і вивели з гаманців користувачів 23,2 млн монет Ripple (XRP) на суму близько $9,5 млн.
Атака почалася 1 червня, в цілому злочинці використовували 12 адрес і зламали 80-90 гаманців користувачів.
Зараз ведеться розслідування інциденту.
Імовірно, злочинці скористалися API GateHub для проведення атак, проте поки що в компанії не можуть сказати, як саме їм вдалося здійснити крадіжку.
«Ми зафіксували зростаючу кількість запитів API (з дійсними токенами доступу), що виходять з декількох IP-адрес, що може пояснити, як злочинець отримав доступ до зашифрованих секретних ключів. Однак це не пояснює, як йому вдалося отримати інформацію, потрібну для розшифровки ключів», – йдеться в заяві GateHub.
У компанії додали, що всі токени доступу були відкликані у день атаки, 1 червня.
За словами учасника команди XRP Forensics, що спеціалізується на протидії шахрайству, на адресу зловмисника надходили значні суми з декількох рахунків XRP, які, ймовірно, керувалися через Gatehub.net.
Він додав, що приблизно 13 млн XRP ($5,3 млн) вже було виведено через біржі або відмито через сервіси-міксери, які заплутують транзакції.
Команда так само не змогла визначити, яким чином була здійснена атака.
За останні два дні це вже другий випадок розкрадання коштів з криптовалютних гаманців. Як стало відомо, розробник криптовалютного гаманця Agama компанія Komodo з метою захисту користувачів від хакерів сама зламала їхні гаманці і переказала криптовалюту, що в них зберігалася (8 млн KMD і 96 Bitcoin), на власний гаманець.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас