Навесні гривня незаслужено стала найстабільнішою валютою в світі, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Навесні гривня незаслужено стала найстабільнішою валютою в світі, - експерт

Валюта
5800
Навесні гривня незаслужено стала найстабільнішою валютою в світі. Вона зміцніла в той час, коли українська економіка сповільнила темпи зростання, скоротилося промислове виробництво і зменшилися надходження іноземної валюти.
Про це розповів фінансовий експерт Олексій Кущ.
“Нацбанк штучно створив дефіцит гривні через продаж депозитних сертифікатів. Крім того, Мінфін випускав короткострокові облігації внутрішньої державної позики під 20% доходності. Іноземці вклали в цінні державні папери близько 40 мільярдів гривень. Щоправда, вже перестали купувати облігації. У червні-липні будуть активно міняти гривні на долари і виводити валюту за кордон”, – пояснює фінансист.
За його словами, до червня курс валют коливався в діапазоні 26-27 грн/дол. Влітку складе – 27-28 грн/дол.
“Восени через великі виплат зовнішніх боргів і відсутність підтримки з боку кредиторів, таких як МВФ, резерви Нацбанку почнуть танути. У вересні треба погасити $1,5 мільярда зовнішнього боргу. Тому можливості регулятора підтримувати гривню будуть обмежені”, – говорить Олексій Кущ.
Додає, що на курс валют також впливатимуть політична ситуація, стан економіки, ціни на руду, метал, зерно на зовнішніх ринках.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас